Kirst László
Kirst László
Nevem Kirst László. 1950-ben Székesfehérváron születtem itt is érettségiztem, további tanulmányaimat Budapesten és Dunaújvárosban folytattam.Szüleim kétkezi munkásként dolgoztak és ebben nekem is részt kellett vennem.
Mérnök - tanári végzettségemet csak rövid ideig használtam közben édesapám látszerészüzletében másodállásban dolgoztam. Majd ezt felváltva édesapám tevékenységét folytattam főállásként. Munka mellett felsőfokú egészségügyi képesítést szereztem. Most mint egyéni vállalkozó optometrista-kontaktológusként saját üzletemben dolgozom.
Elhívatottságot érzek a látássérültek, gyengénlátók segítéséért.
Ezért is segítettem a Székesfehérvári Lions klub megalakításában 1999- ben.
A klub tagjaival -barátaimmal-akik szintén igen elfoglalt emberek, minden szabad kapacitásunkat a környezetünkben fogyatékkal élő emberek életminőségének javítására fordítjuk.
Jelenleg a megye gazdaságának szereplői megsegítésére a Kamarai összefogás jelentőségének erejét hangsúlyozva dolgozom a Békéltető testület elnökeként.
Meggyőződésem, hogy az ország érdeklődését igencsak felkelti majd a Lions Clubunk szervezésében induló rendezvény, mely a vakok és gyengénlátoknak ad bemutatkozási lehetőséget országos nyilvánosság elött.


Székely Árpádné
A Székesfehérvári Első Lions Club-ban 2007 óta tavékenykedem és 4 éve nyugdíjasként élem az életemet. 1948.08.12-i születéssel közg.tech-i végzettséggel, 25 éves magánvállalkozói multtal a hátam mögött. Férjem 6 éve meghalt azóta egyedül élek. Gyermekeim egy fiú és egy lány Budapesten élnek és dolgoznak mindketten a budapesti műszaki egyetemen diplomáztak. A fiam közgazdasági végzettséget is szerzett a lányom ipari formatervező. Unokáim még nincsenek.Szívesen dolgozom a klub szolgálatában amig az erőm engedi.


Sági Csaba
1965 óta élek Székesfehérváron.
Végzettségem épületgépész üzemmérnök.
Jelenleg biztosítási tevékenységgel foglalkozom, vállalati területen.
Egy kedves ismerősöm meghívására mentem el, évekkel ezelött, egy Lions összejövetelre.
A klub céljai és önként vállalt jószolgálati feladati közel állnak hozzám, ezért csatlakoztam a szervezethez.
Lehetőségeimhez mérten szívesen segítek a hátrányos helyzetben lévő embereken.


Marikucza Péter
- Erdélyben, Besztercén születtem.
- Münchenben és Lajoskomáromban érzem otthon magam.
- A Székesfehérvári Lions Club fejlődéséhez szeretnek hozzájárulni és a Lions - Mottó értelmében szolgálni a bajban levőket.


Ságiné Farkas Gyöngyi
- 1962-ben Székesfehérváron születtem.
- Azóta is itt élek és dolgozom. Két lányom van.
- Férjemmel együtt 2005 óta vagyunk tagjai a klubnak.

Szívesen áldozom szabadidőmet a klub szellemiségének megfelelően a környezetemben fogyatékkal élők megsegítésére, életük jobbá tételére.Fehér János
1957-ben születtem Kaposszekcsőn egy olyan kis baranyai faluban ahol mindenki köszönt egymásnak. Az akkori idők általános nincstelenségéből csak az egymást mindenben segíteni szándék maradt meg gyermekkori emlékképeimben.
Általános iskolámat Dombóváron, középiskolámat Pécsen végeztem a Zipernowszky Károly Gépipari Szakközépiskolában, majd a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem Kohómérnöki karán végeztem 1981-ben.
Feleségem Rédei Kornélia szintén kohómérnök és Lion, Ő is Miskolcon szerzett diplomát.
A nehézipar mélyrepülése után helyemet az épületgépészetben találtam meg, melyhez a Budapesti Műszaki Egyetemen szereztem Energetikai szakmérmöki diplomát 1991-ben.
Első gyermekem Marci 1981-ben, leányom Nelli 1990-ben született.
A karitatív lehetőséget a székesfehérvári Lions klubban találtam meg ahol szervezett keretek között segíthetek a rászorulókon. Otthonról hozott indíttatásom szerint az segítsen másoknak aki tud. Örömmel tölt el, hogy én tehetem ezt.


dr. Kóté Csaba
1963 óta Székesfehérváron lakom és 1990. óta ügyvédként dolgozom. Három gyermek apja vagyok.
Az ügyvédi munka is mások érdekeinek elősegítéséről szól, mégis igényem volt arra, hogy e segítségnek legyen olyan területe is, ahol nem játszanak szerepet üzleti megfontolások. A Clubnak alapítása óta tagja vagyok.
A Lions Club megfelelő és inspiráló közeg a mások iránti figyelem felébresztésére, alkalmasabb és otthonosabb módját nyújtja a "jótékonyságnak", mint csekkeken jól-rosszul ismert szervezeteknek pénzadományt nyújtani.
Külön öröm, hogy a Club találkozóin, rendezvényein a hasonló indíttatású emberek között egyre természetesebb és mélyebb kapcsolatok jönnek létre, hónapról-hónapra kellemesebbé téve az eleinte csak a közös cél által motívált együttlétet.
A hivatásom és serdülő gyermekeim nem teszik lehetővé, hogy minden időben a Club rendelkezésére álljak, tagtársaim többsége a sikereink miatt nálam nagyobb elismerést érdemel.


Kirst Lászlóné
2000 óta vagyok a Székesfehérvári Első Lions Club pártoló tagja.
Szívesen veszek részt a Club munkájában segítve a rászorulókon.
Végzettségem közgazdász, férjemmel 1986 óta együtt dolgozunk az optikai vállalkozásunkban.


Fehér Jánosné
Dr. Rédei Kornélia
Fehér Jánosné Dr, született Rédei Kornélia, Pécs, 1959. febr. 14-én.
Gyermekként egy tolna megyei kis faluban, Kurdon éltem, ahol mindenki köszönt mindenkinek, és önzetlenül segítettek egymásnak az emberek.
Dombóváron a Gőgös Ignác Gimnáziumban érettségiztem, és Miskolcon, a Nehézipari Műszaki Egyetemen szereztem Kohómérnöki diplomát.
1982-től élünk Székesfehérváron férjemmel, Fehér Jánossal, aki már több éve Lions tag.
2 felnőtt gyermekünk van, Nelli és Marci, akik Budapesten élnek és tanulnak.
Szeretnék én is aktívan részt venni azokban karitatív tevékenységekben, amit a Lions club nyújt a rászorultaknak, és továbbadni az embereknek azt a közösségi szellemet, amit volt szerencsém gyerekkoromban megélni.


Dr. Karsai Béla
1957-ben Sztalinvárosban születtem.
1988-tól a Karsai Holding Rt. jogelődjénél dolgoztam
Munkám a Karsai Holding Rt. elnökeként a 9 vállalatból álló vállalatcsoport szervezetének felépítése és működtetése. A mintegy ezer dolgozó munkakörülményeiért érzett felelősség meghatározó számomra, ahogy az is, hogyan lehetek a magyar társadalom életében egy fejlődést segítő, iránymutató személyiség. Ennek érdekében pedig a következő alapítványokban végzek elhivatott munkát:
Bolyai-díj Alapítvány, alapító tagként
A székesfehérvári ProPatológiai Alapítványban alapító tagként
A székesfehérvári Vértranszfúziós Alapítványban alapító tagként
Széll Kálmán Alapítvány székesfehérvári szervezetének alapítójaként
Csányi Alapítvány kurátoraként
Pro Bibliotheca Academiae Hungaricae Alapítvány, kuratóriumi tagjaként
Továbbá feladatokat látok el:
Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagjaként, 2005
Magyar Műanyagipari Szövetség elnökségi tagja, 1996
Magyar Mérnökakadémia tiszteletbeli tagjaként, 2000 óta.
- Eddigi munkám elismeréseként kapott díjaim:
George Washington Díj, 2006
Ascher Lipót Alapítvány Díj, 1999
FMKIK "Az Év Vállalkozója" Díj, 1997
Székesfehérvárért Érdemérem, 1995
2001 óta voltam tagja a Zalaegerszegi Lions Klubnak, ahol remek közösségben végezhettem munkát a sérült emberek megsegítése érdekében, de rendkívüli elfoglaltságom miatt szeretném ezt a tevékenységet egy lakóhelyemhez közelebbi városban folytatni, ezért a Székesfehérvári Első Lions Klub hasonlóan elhivatott emberekből álló közösségéhez csatlakoztam 2010 márciusában.


Dr. Zsirainé Papp Ottilia
"Itt születtem én ezen a tájon......",
jut eszembe mindig nagy költőnk verssora, ha rövidebb-hosszabb távollét után visszajövök Fehérvárra, mert lokál patrióta vagyok és mindig visszajövök.
Petőfit ugyan az Alföld ihlette meg, nekem Székesfehérvár a szülőföldem.
Iskoláimat Székesfehérváron végeztem, olyan jeles intézményekben, mint a II. Rákóczi Ferenc Általános iskola, és akkor még József Attila Gimnázium. Ebben a két intézményben kitűnő tanár egyéniségek tanítottak, neveltek, adtak tudást útravalóul szüleim mellett, ami megalapozta, hogy a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Külker. Szakán megszerezzem diplomámat. Majd a baden-württembergi Főiskola Nemzetközi Marketing szakán frissítettem tudásomat és szereztem diplomát 1994-ben, hogy lépést tudjak tartani a kihívásokkal.
Örülök, hogy az évek során mindig a szakmámban tudtam elhelyezkedni, munkámban hasznosítani tudtam német, orosz és angol nyelvtudásomat.
Közel 30 éve középvezetőként dolgozom, jelenleg a Karsai Műanyagtechnika Holding ZRt-nél, korábbi munkahelyeim: Agrokomplex, Vadex, Philips, Vodafone.


Mindig közösségi ember voltam, szívesen segítek másoknak, különösen akkor, amikor látom, hogy ezzel olyan emberek életét tehetem szebbé, tartalmasabbá akiket az élet valamitől megfosztott.


Lencsés Piroska
Székesfehérváron élem tartalmas és boldog életemet. Tettem is érte, hogy így legyen.
A mai napig óriási szerepet vállalok a családom és cégem életében.
"Együtt a nap alatt" mottóval másfél évtizede hoztam létre egy utazási és ingatlanforgalmazó Kft-t Székesfehérváron, és a Velencei-tó északi és déli partján fiókirodákat. Munkámra, így a cégfejlődésére is megfontoltság, kiszámíthatóság a jellemző. Lányommal egy évtizede, mint tulajdonostárssal napi erőteljes, lendületes munkakapcsolatban dolgozom.
Közben nagy előszeretettel gyakorlom a nagymamai teendőket, két kis unokám felnevelésében. Az ő önzetlen szeretetük adja nekem az erőt a hétköznapokhoz.
Na meg az álom házam, amely úgy lett megépítve, hogy számomra ott mindig süt a nap, élményként élhetem az életem.
Olyan mértékben érzem az elhivatottságot a látássérültek, gyengénlátók megsegítéséért, hogy tudatalattimban ez már működött több évvel ezelőtt is, amikor a megújult honlapunk a gyengénlátók megsegítésére is készült.
Székesfehérvári Első Lions Klub tagokat megismerve igaz, jó barátokra tettem szert, úgyis mondhatnám, ezeknek az embereknek méltóság van a szívükben, nyílván innen ered elhivatottságuk is és aktív munkájuk a vakok és gyengénlátók életminőségének javításáért.
A munka számomra szolgálatot jelentett egész életemben, remélem, ezt fogják érezni tagtársaim és a segítségre szorulók is.


Borbély György és Borbélyné Kiss Erzsébet
- mi egy igazi gépészmérnök család vagyunk, mert gyerekeink Zsófi és Frici is ezt a hivatást választotta,
- a család után a legfontosabb számunkra a barátság, sok barátunkkal tartjuk a kapcsolatot itthon és külföldön is mivel beszélünk németül és angolul,
- a barátság révén kerültünk kapcsolatba a Lions klubbal és megtetszettek a klub céljai, jószolgálati és karitatív tevékenysége, ha tudunk, szívesen segítünk a rászorulóknak.


Németh János
1950-ben Sárkeresztesen születtem és nagy családban nevelkedtem fel. Természetes volt a másoknak való segítés és gondoskodás. Középiskoláimat Székesfehérváron végeztem, szerszámkészítő szakmát szereztem. Matematika-műszaki ismeretek szakos tanárnak a Pécsi Tanárképző Főiskolán tanultam. Egyetemi végzettségemet az ELTE-n szereztem. Tanárként tanítottam általános és középiskolában, jelenleg főiskolán tanítom a matematika szépségeire diákjaimat. Tapasztalataimat vizsgaelnökként és szakértőként is kamatoztatom. Van egy vállalkozásom, amely felnőttképzéssel és angol és német nyelvi vizsgáztatással foglalkozik, illetve pályázatokat ír. Hiszek abban, hogy minden konfliktus megelőzhető, illetve megoldható. Részt veszek a Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület munkájában. Az emberek szeretete és segítése számomra nagyon fontos. Értéket teremteni munkán keresztül lehet. A Lions szellemisége nagyon közel áll hozzám, mindent megteszek, azért, hogy eredményes klubélet alakuljon ki.